Tietosuojakäytäntö


Tietosuojalainsäädännön mukainen vastuullinen taho on:

 

Stephanie Bunk

Marktstr. 11

88677 Markdorf

puhelin: 0151-63159303

 

Tietosuoja

Seuraavassa haluamme kertoa sinulle tietosuojakäytännöstämme. Täältä löydät tietoa henkilötietojen keräämisestä ja käytöstä verkkosivuston käytön yhteydessä. Noudatamme Saksassa sovellettavia tietosuojalakeja. Voit tutustua tähän ilmoitukseen milloin tahansa verkkosivustollamme. 

Huomautamme nimenomaisesti, että Internetissä tapahtuvaan tiedonsiirtoon (esim. sähköpostiviestintään) liittyy tietoturva-aukkoja, eikä sitä voida täysin suojata kolmansien osapuolten pääsyä vastaan. 

Yhteystietojemme käyttäminen kaupalliseen mainontaan on nimenomaisesti kielletty, paitsi jos olemme antaneet siihen etukäteen kirjallisen suostumuksemme tai jos liikesuhde on jo olemassa. Palveluntarjoaja ja kaikki tällä verkkosivustolla mainitut henkilöt vastustavat täten tietojensa kaupallista käyttöä ja luovuttamista. 

 

Henkilötiedot

Voit vierailla verkkosivustollamme antamatta henkilötietoja. Siltä osin kuin sivuillamme kerätään henkilötietoja (kuten nimi, osoite tai sähköpostiosoite), tämä tapahtuu mahdollisuuksien mukaan vapaaehtoisesti. Näitä tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille ilman nimenomaista suostumustasi. Jos sinun ja meidän välillemme syntyy sopimussuhde tai sen sisältöä kehitetään tai muutetaan tai jos lähetät meille tiedustelun, keräämme ja käytämme henkilötietojasi siltä osin kuin se on tarpeen näitä tarkoituksia varten (inventaariotiedot). Keräämme, käsittelemme ja käytämme henkilötietoja siltä osin kuin se on tarpeen, jotta voit käyttää verkkosivustoa (käyttötiedot). Kaikkia henkilötietoja säilytetään vain niin kauan kuin se on tarpeen ilmoitettua tarkoitusta varten (kyselysi käsittely tai sopimuksen käsittely). Tässä yhteydessä otetaan huomioon vero- ja kauppalainsäädännön mukaiset säilytysajat. Toimivaltaisten viranomaisten määräyksestä voimme yksittäistapauksissa antaa tietoja näistä tiedoista (inventaariotiedot), jos se on tarpeen rikosoikeudellista syytteeseenpanoa varten, vaaran torjumiseksi, perustuslain suojeluviranomaisten tai sotilastiedustelupalvelun lakisääteisten tehtävien suorittamiseksi tai immateriaalioikeuksien valvomiseksi.

 

SSL-salaus

Tietojesi suojaamiseksi siirron aikana käytämme uusimpia salausmenetelmiä (esim. SSL) HTTPS:n kautta.

 

Yleisten tietojen kerääminen

Kun käytät verkkosivustoamme, yleisluonteisia tietoja kerätään automaattisesti. Näihin tietoihin (palvelimen lokitiedostot) kuuluvat verkkoselaimen tyyppi, käytetty käyttöjärjestelmä, internet-palveluntarjoajan verkkotunnus ja vastaavat tiedot. Kyse on yksinomaan tiedoista, joiden perusteella ei voida tehdä mitään johtopäätöksiä henkilöstäsi. Nämä tiedot ovat teknisesti välttämättömiä, jotta pyytämiesi verkkosivujen sisältö voidaan toimittaa oikein, ja ne ovat pakollisia Internetiä käytettäessä. Arvioimme tällaisia anonyymejä tietoja tilastollisesti optimoidaksemme Internet-sivustomme ja sen taustalla olevan tekniikan.

 

Rekisteröityminen verkkosivuillamme

Kun rekisteröidyt henkilökohtaisten palveluidemme käyttöön, kerätään joitakin henkilötietoja, kuten nimi, osoite, yhteys- ja viestintätiedot, kuten puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Jos olet rekisteröitynyt meille, voit käyttää sisältöä ja palveluja, joita tarjoamme vain rekisteröityneille käyttäjille. Rekisteröityneillä käyttäjillä on myös mahdollisuus muuttaa tai poistaa rekisteröinnin yhteydessä annettuja tietoja milloin tahansa. Tietenkin annamme sinulle milloin tahansa tietoa sinusta tallennetuista henkilötiedoista. Korjaamme tai poistamme nämä tiedot myös mielellämme pyynnöstäsi edellyttäen, että tietojen säilyttämiseen ei ole oikeudellisia velvoitteita. Jos haluat ottaa meihin yhteyttä tässä yhteydessä, käytä tämän tietosuojaselosteen lopussa olevia yhteystietoja.

 

Kommenttitoiminto

Kun käyttäjät jättävät kommentteja blogiin, näiden tietojen lisäksi tallennetaan myös kommenttien laatimisajankohta ja verkkosivuston kävijän aiemmin valitsema käyttäjänimi. Tämä on turvallisuutemme vuoksi, sillä voimme joutua syytteeseen sivustollamme olevasta laittomasta sisällöstä, vaikka se olisikin käyttäjien luomaa.

 

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeemme, antamiasi tietoja käytetään yksinomaan tähän tarkoitukseen. Tilaajille voidaan myös ilmoittaa sähköpostitse palveluun tai rekisteröintiin liittyvistä seikoista (esimerkiksi uutiskirjepalvelun muutoksista tai teknisistä seikoista).

Jotta rekisteröinti olisi tehokas, tarvitsemme voimassa olevan sähköpostiosoitteen. Varmistaaksemme, että rekisteröinnin on todella tehnyt sähköpostiosoitteen omistaja, käytämme "double-opt-in" -menettelyä. Tätä tarkoitusta varten kirjaamme uutiskirjeen tilauksen, vahvistussähköpostin lähettämisen ja pyydetyn vastauksen vastaanottamisen. Muita tietoja ei kerätä. Tietoja käytetään yksinomaan uutiskirjeen lähettämiseen, eikä niitä luovuteta kolmansille osapuolille.

Voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi henkilötietojesi tallentamiseen ja niiden käyttämiseen uutiskirjeen lähettämiseen. Löydät linkin tätä varten jokaisesta uutiskirjeestä. Voit myös peruuttaa tilauksen milloin tahansa suoraan tällä verkkosivustolla tai ilmoittaa meille halustasi tämän tietosuojaselosteen lopussa olevan yhteydenottovaihtoehdon avulla.

 

Yhteydenottolomake

Jos otat meihin yhteyttä sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeella, antamasi tiedot tallennetaan pyynnön käsittelyä ja mahdollisia jatkokysymyksiä varten.

 

Tietojen poistaminen tai estäminen

Noudatamme tietojen välttämisen ja tietojen säästämisen periaatteita. Säilytämme henkilötietojasi siis vain niin kauan kuin on tarpeen tässä ilmoitettujen tarkoitusten toteuttamiseksi tai kuin laissa säädetyt erilaiset säilytysajat edellyttävät. Sen jälkeen, kun asianomainen käyttötarkoitus on lakannut olemasta voimassa tai nämä määräajat ovat päättyneet, vastaavat tiedot suojataan tai poistetaan rutiininomaisesti lakisääteisten säännösten mukaisesti.

 

Google Analyticsin käyttö

Tämä verkkosivusto käyttää Google Analyticsia, Google Inc:n tarjoamaa web-analyysipalvelua. (jäljempänä 'Google'). Google Analytics käyttää "evästeitä", jotka ovat tietokoneellesi sijoitettuja tekstitiedostoja, joiden avulla verkkosivusto voi analysoida, miten käyttäjät käyttävät sivustoa. Evästeen tuottamat tiedot verkkosivuston käytöstäsi siirretään Googlen yhdysvaltalaisille palvelimille ja tallennetaan sinne. Koska näillä verkkosivuilla on aktivoitu IP-anonymisointi, Google kuitenkin lyhentää IP-osoitteesi etukäteen Euroopan unionin jäsenvaltioissa tai muissa Euroopan talousalueesta tehdyn sopimuksen sopimusvaltioissa. Vain poikkeustapauksissa koko IP-osoite siirretään Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin ja lyhennetään siellä. Google käyttää näitä tietoja tämän verkkosivuston ylläpitäjän puolesta arvioidakseen verkkosivuston käyttöäsi, laatiakseen raportteja verkkosivuston toiminnasta ja tarjotakseen verkkosivuston ylläpitäjälle muita verkkosivuston toimintaan ja internetin käyttöön liittyviä palveluja. Selaimesi Google Analyticsin yhteydessä lähettämää IP-osoitetta ei yhdistetä muihin Googlen tietoihin.

Voit kieltää evästeiden käytön valitsemalla selaimesi asianmukaiset asetukset, mutta ota kuitenkin huomioon, että jos teet näin, et ehkä pysty käyttämään tämän verkkosivuston kaikkia toimintoja. Voit myös estää evästeen tuottamien ja verkkosivuston käyttöön liittyvien tietojen (mukaan lukien IP-osoitteesi) keräämisen Googlelle ja näiden tietojen käsittelyn Googlessa lataamalla ja asentamalla selainlaajennuksen, joka on saatavilla seuraavasta linkistä: Selaimen lisäosa Google Analyticsin poistamiseksi käytöstä.

Selaimen lisäosan lisäksi tai sen vaihtoehtona voit estää Google Analyticsin seurannan sivuillamme napsauttamalla tätä linkkiä . Tämä asentaa opt-out-evästeen laitteeseesi. Tämä estää Google Analyticsin keräämisen tältä verkkosivustolta ja tältä selaimelta tulevaisuudessa niin kauan kuin eväste on asennettuna selaimeesi.

 

Upotetut YouTube-videot

Joillakin verkkosivustoillamme on YouTube-videoita. Vastaavien laajennusten ylläpitäjä on YouTube, LLC, 901 Cherry Ave, San Bruno, CA 94066, USA. Kun vierailet sivulla, jossa on YouTube-lisäosa, yhteys YouTuben palvelimiin muodostetaan. Tämä kertoo Youtubelle, millä sivuilla vierailet. Jos olet kirjautuneena Youtube-tilillesi, Youtube voi määrittää surffauskäyttäytymisesi sinulle henkilökohtaisesti. Voit estää tämän kirjautumalla ulos Youtube-tililtäsi etukäteen.

Jos Youtube-video käynnistetään, palveluntarjoaja käyttää evästeitä, jotka keräävät tietoja käyttäjän käyttäytymisestä.

Jos olet poistanut evästeiden tallentamisen käytöstä Googlen mainosohjelmaa varten, sinun ei tarvitse odottaa tällaisia evästeitä, kun katsot Youtube-videoita. Youtube tallentaa kuitenkin myös muita kuin henkilökohtaisia käyttötietoja muihin evästeisiin. Jos haluat estää tämän, sinun on estettävä evästeiden tallentaminen selaimessasi.

Lisätietoja "Youtuben" tietosuojasta on saatavilla palveluntarjoajan tietosuojaselosteessa osoitteessa: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/. 

 

Sosiaaliset liitännäiset

Verkkosivustoillamme käytetään alla lueteltujen palveluntarjoajien sosiaalisia liitännäisiä. Tunnistat laajennukset siitä, että ne on merkitty vastaavalla logolla.

Näiden liitännäisten kautta voidaan lähettää palveluntarjoajalle tietoja, jotka voivat sisältää henkilötietoja, ja palveluntarjoaja voi käyttää niitä. Estämme tietojen tiedostamattoman ja tahattoman keräämisen ja siirtämisen palveluntarjoajalle kahden napsautuksen ratkaisulla. Halutun sosiaalisen lisäosan aktivoimiseksi se on ensin aktivoitava napsauttamalla vastaavaa painiketta. Vain tämä lisäosan aktivointi käynnistää myös tietojen keräämisen ja niiden lähettämisen palveluntarjoajalle. Emme kerää itse mitään henkilötietoja sosiaalisten liitännäisten avulla tai niiden käytöstä.

Emme voi vaikuttaa siihen, mitä tietoja aktivoitu lisäosa kerää ja miten palveluntarjoaja käyttää niitä. Tällä hetkellä on oletettava, että suora yhteys palveluntarjoajan palveluihin muodostetaan ja että ainakin IP-osoite ja laitteeseen liittyvät tiedot kerätään ja käytetään. On myös mahdollista, että palveluntarjoajat pyrkivät tallentamaan evästeitä käytettyyn tietokoneeseen. Katso kunkin palveluntarjoajan tietosuojaa koskevat tiedot, joista selviää, mitä tietoja kerätään ja miten niitä käytetään. Huomautus: Jos olet kirjautuneena Facebookiin samaan aikaan, Facebook voi tunnistaa sinut tietyn sivun kävijäksi.

Olemme integroineet verkkosivuillemme seuraavien yritysten sosiaalisen median painikkeet:

Facebook Inc. (1601 S. California Ave - Palo Alto - CA 94304 - Yhdysvallat)

Twitter Inc. (795 Folsom St. - Suite 600 - San Francisco - CA 94107 - Yhdysvallat)

Whatsapp

 

Oikeutesi saada pääsy tietoihin, oikaista, estää, poistaa ja vastustaa niitä.

Sinulla on oikeus saada milloin tahansa tietoja tallentamistamme henkilötiedoistasi. Sinulla on myös oikeus saada henkilötietosi oikaistuksi, estetyksi tai, lukuun ottamatta tietojen pakollista tallentamista liiketoiminnan käsittelyä varten, poistetuksi. Ota tätä varten yhteyttä tietosuojavastaavaamme. Löydät yhteystiedot tämän sivun alareunasta.

Jotta tietojen estäminen voidaan ottaa huomioon milloin tahansa, nämä tiedot on säilytettävä estotiedostossa valvontatarkoituksia varten. Voit myös pyytää tietojen poistamista, ellei lakisääteistä arkistointivelvoitetta ole. Jos tällainen velvoite on olemassa, estämme tietosi pyynnöstä.

Voit tehdä muutoksia tai peruuttaa suostumuksen ilmoittamalla meille asiasta, mikä tulee voimaan tulevaisuudessa.

 

Tietosuojasäännöstömme muuttaminen

Pidätämme oikeuden muuttaa tätä tietosuojaselostetta aika ajoin, jotta se on aina voimassa olevien lakisääteisten vaatimusten mukainen tai jotta voimme toteuttaa tietosuojaselosteen sisältämiä muutoksia palveluihimme, esimerkiksi ottaessamme käyttöön uusia palveluita. Uutta tietosuojaselostetta sovelletaan sitten seuraavalla vierailullasi.

 

Oikeus saada tietoa

Sinulla on milloin tahansa oikeus kysyä maksutta ja viipymättä tietoja, joita olemme keränneet sinusta. Sinulla on milloin tahansa oikeus peruuttaa suostumuksesi henkilötietojesi käyttöön tulevaisuutta varten. Jos haluat pyytää tietoja, ota yhteyttä palveluntarjoajaan käyttämällä painatuksessa olevia yhteystietoja. Jos sinulla on kysyttävää tietosuojasta, lähetä meille sähköpostia tai ota suoraan yhteyttä tietosuojavastaavaamme: Stephanie Bunk

 

Tietosuojaseloste on luotu activeMind AG:n tietosuojaseloste-generaattorilla.

 

Tietoja tietojen käsittelystä Google Analyticsin yhteydessä

Tämä verkkosivusto käyttää Google Ireland Limitedin tarjoamaa Google Analytics -verkkosanalyysipalvelua. Jos tämän verkkosivuston rekisterinpitäjä sijaitsee Euroopan talousalueen tai Sveitsin ulkopuolella, Google Analytics -tietojen käsittelyn suorittaa Google LLC. Google LLC:stä ja Google Ireland Limitedistä käytetään jäljempänä nimitystä "Google".

 

Google Analytics käyttää "evästeitä", jotka ovat tietokoneellesi sijoitettuja tekstitiedostoja, joiden avulla verkkosivusto voi analysoida, miten käyttäjät käyttävät sivustoa. Evästeen tuottamat tiedot sivuston kävijän tämän sivuston käytöstä (mukaan lukien lyhennetty IP-osoite) siirretään yleensä Googlen palvelimelle ja tallennetaan sinne.

 

Google Analyticsia käytetään tällä verkkosivustolla yksinomaan laajennuksella "_anonymizeIp()". Tämä laajennus varmistaa IP-osoitteen anonymisoinnin lyhentämällä ja sulkee pois suoran henkilökohtaisen viittauksen. Pidennyksen avulla Google lyhentää IP-osoitteen etukäteen Euroopan unionin jäsenvaltioissa tai muissa Euroopan talousalueesta tehdyn sopimuksen sopimusvaltioissa. Vain poikkeustapauksissa koko IP-osoite siirretään Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin ja lyhennetään siellä. Vastaavan selaimen Google Analyticsin puitteissa lähettämää IP-osoitetta ei yhdistetä muihin Googlen tietoihin.

 

Google käyttää saamiaan tietoja sivuston ylläpitäjän puolesta arvioidakseen verkkosivuston käyttöä, laatiakseen raportteja verkkosivuston toiminnasta ja tarjotakseen sivuston ylläpitäjälle muita verkkosivuston toimintaan ja internetin käyttöön liittyviä palveluja (DSGVO 6 artiklan 1 kohdan f alakohta). Tietojen käsittelyyn liittyvä oikeutettu etu on tämän verkkosivuston optimointi, verkkosivuston käytön analysointi ja sisällön mukauttaminen. Pseudonymisointi suojaa käyttäjien etuja riittävästi.

 

Google LLC. antaa vakiosopimuslausekkeisiin perustuvan takuun riittävän tietosuojan tason ylläpitämisestä. Evästeisiin, käyttäjätunnuksiin (esim. käyttäjätunnus) tai mainostunnuksiin lähetetyt ja liittyvät tiedot poistetaan automaattisesti 50 kuukauden kuluttua. Tiedot, joiden säilytysaika on kulunut umpeen, poistetaan automaattisesti kerran kuukaudessa.

 

Google Analyticsin keräämisen voi estää sivuston kävijä säätämällä tämän sivuston evästeasetuksia. IP-osoitteen ja evästeiden tuottamien tietojen keräämisen ja tallentamisen voi myös peruuttaa milloin tahansa tulevaisuutta varten. Vastaava selainlaajennus voidaan ladata ja asentaa seuraavasta linkistä: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

 

Sivuston kävijä voi estää Google Analyticsin keräämisen tällä verkkosivustolla napsauttamalla seuraavaa linkkiä. Opt-out-eväste asetetaan, mikä estää tietojen keräämisen tulevaisuudessa, kun vierailet tällä verkkosivustolla.

 

Lisätietoja Googlen tietojen käytöstä, asetuksista ja kieltovaihtoehdoista on Googlen tietosuojakäytännössä (https://policies.google.com/privacy) sekä Googlen mainosten näyttämistä koskevissa asetuksissa (https://adssettings.google.com/authenticated).

 

reCAPTCHA

Internet-lomakkeen kautta lähettämiesi tiedustelujen suojaamiseksi käytämme Google LLC:n (Google) reCAPTCHA-palvelua. Kyselyn avulla voidaan erottaa, onko syöttö ihmisen vai automaattisen koneellisen prosessoinnin väärinkäytön tulosta. Kyselyyn sisältyy IP-osoitteen ja mahdollisesti muiden Googlen reCAPTCHA-palvelua varten tarvitsemien tietojen lähettäminen Googlelle. Tätä tarkoitusta varten tietosi välitetään Googlelle, jossa niitä käytetään edelleen. Google kuitenkin lyhentää IP-osoitteesi etukäteen Euroopan unionin jäsenvaltioissa tai muissa Euroopan talousalueesta tehdyn sopimuksen sopimusvaltioissa. Vain poikkeustapauksissa koko IP-osoite siirretään Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin ja lyhennetään siellä. Google käyttää näitä tietoja tämän verkkosivuston ylläpitäjän puolesta arvioidakseen tämän palvelun käyttöäsi. Selaimesi reCaptchan yhteydessä lähettämää IP-osoitetta ei yhdistetä muihin Googlen hallussa oleviin tietoihin. Näihin tietoihin sovelletaan Google-yhtiön poikkeavia tietosuojasäännöksiä. Lisätietoja Googlen tietosuojakäytännöstä on osoitteessa: https://policies.google.com/privacy?hl=de.